Sanajan ana risiko, whitening kulit luwih disenengi sadurunge

Whitening utawa whitening minangka topik sing kontroversial banget. Nyedhiyakake sarana sing apik kanggo nambah kulit.
Ana pirang-pirang cara kanggo nggawe kulit luwih entheng. Iki kalebu krim kulit khusus lan perawatan laser. Amarga regane murah lan keamanan sing luwih dhuwur, mula akeh sing milih krim kulit.
Yen sampeyan mikir produk pemutih, ana prekara sing kudu sampeyan ngerti dhisik. Artikel iki nggambarake aspek sing paling penting, utamane bahan-bahane.莫诺苯宗
Lightening kulit biasane nuduhake panggunaan perawatan utawa bahan khusus kanggo nambah utawa ngenthengake nada kulit. Wong nggunakake macem-macem istilah kanggo nggambarake, kalebu whitening, lightening utawa whitening kulit.
Paparan kulit manungsa kanggo pirang-pirang faktor bisa nyebabake dadi kusam. Penuaan, polutan, bledug, rereget, sinar ultraviolet lan bahan kimia (kalebu ing produk perawatan kulit) bisa ngrusak kulit.
Malnutrisi, pilihan gaya urip sing ora sehat lan stres uga bisa mengaruhi tampilan kulit.
Faktor sing beda bisa nyebabake macem-macem masalah, kalebu lingkaran peteng, bintik-bintik umur, bekas kukul lan bintik-bintik.
Wong gumantung karo produk lan terapi whitening kanggo ngatasi masalah kasebut. Dheweke nggunakake kanggo nambah utawa mulihake nada kulit.
Kanthi produk kulit sing padhang, sampeyan bisa cocog karo area kulit hiperpigmentasi karo warna kulit ing sakiwa tengene. Wilayah kasebut kalebu tandha kelairan, mol, chloasma lan amandel.
Pencahayaan kulit minangka fenomena global, sanajan ana kacarita sing luwih seneng penerangan kulit ing Afrika, Timur Tengah lan India. Ing taun 2013, diprediksi yen ing taun 2018, pasar produk pemutih kulit global bakal tekan udakara 20 milyar dolar AS.
Produk lan cara perawatan bisa nggunakake macem-macem cara kanggo ningkatake kulit sing luwih rata lan adil. Nanging brighteners biasane digunakake kanthi ngganggu produksi melanin utawa mbantu ngrusak.
Melanin minangka zat utama sing nduweni pengaruh warna kulit. Iki minangka jinis polimer peteng. Ana akeh wong sing kulit peteng.
Awak manungsa ngasilake pigmen iki liwat proses produksi melanin. Para ilmuwan wis ngidentifikasi rong jinis utama zat ing kulit lan rambut, yaiku: Eumelanin (ireng utawa coklat) lan pheomelanin (kuning utawa abang). Jinis kulit tartamtu bakal nemtokake nada.
Akeh brighteners bisa nyandhet produksi pigmen. Dheweke nindakake kanthi nyuda kegiatan enzim tartamtu sing nyumbang kanggo proses kasebut. Enzim sing misuwur ing sintesis yaiku tirosinase.
Awak sampeyan gumantung karo L-tirosin kanggo nggawe melanin. Ing langkah pertama produksi melanin, tirosinase ngowahi asam amino iki dadi L-Dopa. Brighteners nyoba nyegah ekspresi, aktivasi utawa kegiatan enzim, saéngga nyegah produksi pigmen.
Sawetara bahan liyane ing produk whitening bisa mbantu decolorize. Dheweke mbantu ngrusak melanin sing wis ana ing awak.
Akeh wong sing milih produk pemutih kulit amarga ora marem nggunakake kosmetik supaya bisa menehi warna kulit sing rata. Sanajan bisa tuku, dheweke asring wedi nampa perawatan laser.
Nanging, produk sing tujuane kanggo entuk kulit sing luwih adil asring disebabake kanthi rap sing ala. Miturut laporan, dheweke nyebabake macem-macem masalah sing bisa uga ora migunani digunakake.
Ditulis manawa akeh produk kasebut ngemot bahan-bahan sing mbebayani. Ing sawetara kasus, wis ditemokake ngemot bahan kimia beracun sing bisa nyebabake masalah kulit, kalebu kanker.
Wong asring nggunakake istilah "pemutihan" nalika ngomong babagan masalah keamanan kasebut. Amarga alasan iki, perusahaan biasane ora nggunakake kanggo njlentrehake produke.
Panganggone bahan-bahan sing mbebayani sajrone pirang-pirang taun, nggawe krim pemutih dilarang ing sawetara negara.
Kita ora ngerti sebabe sawetara pabrikan milih bahan beracun iki. Amarga kasedhiyan alternatif sing luwih aman utawa alami. Mbok menawa iki bisa uga amarga kepenginan bathi sing luwih dhuwur.
Ing ngisor iki kita ngrembug babagan bahan-bahan sing mbebayani, yen sampeyan ngerteni, sampeyan kudu langsung nyelehake krim pemutih. Sampeyan uga bakal nemokake informasi babagan bahan aman sing kudu diduweni produk sing cocog.
Iki minangka bahan sing populer banget sing asring kalebu resep ing resep. Saiki, luwih akeh wong sing ngerti bebayane, sing nyebabake sawetara perusahaan nggunakake katrangan sing cerdas babagan iki, kayata merkuri, amonia merkuriik utawa merkuri klorida.
Merkuri digunakake kanggo whitening kulit sajrone puluhan taun. Nalika ditrapake ing kulit, duwe kemampuan kanggo nyuda sintesis melanin, saengga bisa dipuji. Kanggo nyuda biaya transaksi pabrike, regane murah lan gampang dipikolehi.
Wiwit iku, akeh negara / wilayah (wiwit taun 1970-an ing Eropa) nglarang panggunaan produk iki kanggo mutihake kulit. Bahan kimia iki dilarang lan diklasifikasikake dadi racun ing Amerika Serikat.
Merkuri bisa uga tetep ing kulit wis suwe, mula bisa nyebabake masalah liyane. Bisa nyebabake warna kulit lan bekas luka sing ora perlu. Ana uga laporan sing mengaruhi fungsi otak lan nyebabake kerusakan ginjel. Yen digunakake dening wanita hamil utawa ibu sing nyusoni, bisa uga nyebabake penyakit otak ing bayi
Iki minangka salah sawijining agen penerangan kulit sing mbantu decolorisasi. Umume dianjurake supaya wong sing duwe vitiligo luwih seneng nggunakake krim utawa solusi topikal sing ngemot benzophenone. Penyakit iki ditondoi dening area cahya lan peteng ing kulit. Senyawa kasebut mbantu nyuda pigmen ing kulit lan nggawe kulit dadi rata.
Nanging bisa ngrusak melanosit lan ngasilake melanosom sing dibutuhake kanggo sintesis melanin. Mula, nggunakake bisa nyebabake perubahan warna permanen utawa ora bisa dibalekake.
Kajaba vitiligo, dokter ora nyaranake panggunaan monobenzophenone ing kondhisi liyane. Nanging sampeyan bakal kaget amarga ana sawetara perusahaan sing kalebu ing kosmetik biasa. Masalah sing bisa nyebabake nggunakake produk kasebut kalebu pigmentasi sing ora rata lan nambah sensitivitas srengenge.
Bahan pencerahan kulit gangguan, supaya panggunaan bisa nyebabake efek sing ora dikarepake kanggo wong liya. Ditulis manawa digunakake, bisa nyebabake warna wong liya mung kena kulit.
Apa sampeyan kaget? Sampeyan bisa uga durung ngerti sadurunge yen steroid bisa uga ana ing produk whitening. Nanging dheweke bisa.
Steroid bisa mbantu mutihake kulit kanthi macem-macem cara. Salah sijine yaiku gegayutan karo cara nyuda aktivitas melanosit. Nanging bisa uga nyuda turnover sel kulit alami.
Nanging, dadi masalah utama amarga bahan-bahan kontroversial kasebut ora kalebu ing krim pemutih. Eczema lan psoriasis minangka rong penyakit sing asring digunakake dermatologis kanggo ngobati. Masalah sing nyata yaiku panggunaan jangka panjang.
Steroid, kalebu kortikosteroid, khusus digunakake kanggo ngobati penyakit kulit sing natoni. Resep uga kudu diterbitake, tegese luwih becik ora ditemokake ing kosmetik biasa. Panganggone jangka panjang bisa nyuda kerusakan permanen ing kulit.
Akeh produk perawatan kulit ngemot minyak mineral minangka bahan. Pabrikan nggunakake kanggo mbantu moisturize kulit. Uga murah-luwih murah tinimbang minyak esensial alami.
Nanging, masarakat prihatin babagan kemampuan bahan iki kanggo nyebabake masalah kulit. Minyak mineral bisa nyandhet pori-pori kulit, saengga angel ngilangake zat sing mbebayani. Mula, sampeyan bisa uga nemoni masalah kayata kukul lan kukul. Sing luwih parah, bahan kasebut dianggep karsinogenik.
Sampeyan pancen ora bisa entuk mupangat kanggo madhangi kulit saka iki. Paraben minangka klompok pengawet. Pabrikan umume digunakake kanggo nambah umur kosmetik.
Masalah sing bisa nyebabake bahan iki kalebu gangguan karo sistem endokrin lan reproduksi. Uga ditemokake bisa nambah risiko kanker.
Ing kene, sampeyan duwe bahan sing populer banget kanggo produk perawatan kulit. Hydroquinone minangka obat sing nyegah sintesis melanin kanthi ngalangi tirosinase. Iki efektif banget. Mula, biasane ditemokake ing pirang-pirang krim pemutih.
Siji iki ora medeni kaya bahan-bahan mbebayani liyane. Iki amarga para ahli kadang nyaranake, utamane versi konsentrasi 2% (utawa luwih murah). Nanging kepiye sampeyan nemtokake kekuwatan salah sawijining krim pemutih, luwih-luwih yen ora kasebut?
Saliyane kekuwatan, panggunaan jangka panjang hidrokuinon uga nambah risiko efek samping. Iki bisa uga nyebabake perubahan warna kulit, mula bisa permanen. Iki uga mengaruhi enzim tartamtu sing duwe peran penting ing awak manungsa.
Alkohol, dioksane lan phthalates minangka bahan liya sing bisa mbebayani sing kudu sampeyan gatekake ing krim kringan kulit kanggo nyegah bintik peteng.
Nalika ngomong babagan agen pencerah kulit sing alami lan aman, dhaptar ora bakal lengkap yen ora kalebu ekstrak buah jeruk (kayata jeruk lan jeruk nipis). Iki ono gunane, utamane amarga kandungan vitamin C sing dhuwur. Dipercaya manawa senyawa kasebut nduweni sifat pemutih kulit.
Nanging, umume masarakat umume ngomong babagan vitamin C luwih jembar saka perspektif mupangat kulit. Senyawa kasebut nduweni sifat antioksidan lan bisa nyegah tandha tuwa, kayata garis-garis alus lan kisut.
Ekstrak jeruk uga dipercaya nyumbang kanggo produksi kolagen, sing dadi rahasia ing mburi kulit sing enom lan enom. Dheweke bisa nambah tekstur kulit lan ningkatake sel anyar.
Bahan iki uga diarani vitamin B3 lan biasane ditemokake ing produk perawatan kulit berkualitas tinggi. Salah sawijining sebab yaiku efek kulit sing padhang. Iki mbantu nyuda produksi melanin.
Nicotinamide ngasilake efek antioksidan lan duwe sipat anti-inflamasi. Sampeyan bakal bisa ngerteni kelembapan lan mbantu kulit dadi alus lan alus. Vitamin uga mbantu ngatasi minyak ing kulit.
Yen digunakake karo N-asetilglucosamine, khasiat vitamin iki dipercaya bakal nambah.
Sampeyan bisa uga wis krungu manawa ana wong nyaranake nggunakake woh-wohan (kayata mulberry, bearberry utawa blueberry) kanggo mutihake kulit. Iki amarga ana senyawa sing diarani arbutin, uga diarani hydroquinone-β-D-glukosida.
Arbutin mbantu nyuda produksi melanin ing awak. Wis loro isomer: α lan β. Isomer alpha luwih stabil lan luwih cocog kanggo madhangi kulit.
Bahan alami iki dianggep minangka alternatif sing aman kanggo dekolorin sing populer ing umume produk. Nalika tirosinase bakal dicegah, bentuk murni sing paling efektif.
Ora kabeh tembung "asam" mbebayani. Akeh perkara kasebut alami lan mupangate. Dadi aja wedi.
Asam azelaic minangka komponen saka gandum lan gandum liyane, lan umume digunakake kanggo ngobati kukul lan rosacea. Fine kira-kira padha karo kulit, dadi aman banget.
Peneliti nemokake manawa bahan iki uga bisa mbantu mutihake kulit. Panliten nuduhake manawa minangka cara sing efektif kanggo ngobati perubahan warna kulit. Iki bisa uga nyegah nyegah produksi melanin.
Molekul tripeptida iki minangka bahan anti-penuaan sing populer sing nglindhungi kulit saka karusakan oksidatif. Cahya kulit minangka salah sawijining mupangat sing ana gandhengane karo dheweke.
Glutathione uga duweni potensi nyegah kerusakan srengenge. Pemutih kulit biasane nyuda kemampuan nglindhungi srengenge kanthi alami. Nanging bahan iki nduweni sifat anti-oksidan lan bisa nglindhungi sampeyan saka sinar UV.
Nanging, para ahli ujar manawa molekul kasebut duwe efisiensi penyerapan sing kurang nalika digunakake kanthi lokal. Salah sawijining cara kanggo ngatasi masalah iki yaiku nggunakake kombinasi karo obat liyane (kayata vitamin C).
Kaya sing wis dingerteni, wong Tionghoa nggunakake macem-macem jinis kahanan kulit. Panliten nuduhake manawa ekstrak saka tanduran licorice, utamane galapudine, duweni potensi kanggo padhangake kulit.
Sifat-sifat kasebut dipercaya bisa nambah kulit kanthi macem-macem cara. Nanging umume bisa nyuda kegiatan tyrosinase-bisa nganti 50%.
Panliten nuduhake manawa amarga bisa nyegah sintesis melanin, kanthi efektif bisa mutihake kulit. Iki ditindakake kanthi ngalangi kegiatan tyrosinase.
Bubuk kristal minangka produk sampingan fermentasi beras malt, sing cocog banget kanggo kulit sing rusak lan sensitif. Biasane dipikolehi nalika produksi anggur beras Jepang. Ditulis manawa wong Jepang wis nggunakake suwe kanggo nambani warna kulit.
Sampeyan kudu nyathet yen beda karo dicalmitat asam kojic sing luwih stabil sing ditetepake sawetara perusahaan. Sanajan bahan liyane uga bisa mbantu, ora efektif kaya asam kojic.
Iki minangka salah siji saka loro asam alpha hidroksi (AHA) sing wis ditliti paling-liyane yaiku asam laktat. Amarga ukuran molekul, dheweke dihargai amarga bisa nembus lapisan ndhuwur kulit.
Akeh wong sing ngerti yen asam glikolik iku eksfoliant. Iki bisa nambah kemampuan nganyari sel lan ngilangi sel kulit sing ora sehat utawa mati. Nanging iki luwih saka iku.
Kanthi bahan kasebut, sampeyan uga bisa duwe kulit sing luwih cerah. Panliten nuduhake manawa bisa mbantu nyuda produksi melanin ing awak, saengga bisa ningkatake warna kulit.
Sanajan pemutihan utawa pemutihan bisa dadi topik kontroversial, ora kabeh wong bisa entuk. Wong sing duwe masalah kulit (kayata bintik-bintik umur, bintik-bintik, bunderan peteng lan tondo pengeling eling) mesthi ora keweden karo laporan sing ala babagan masalah iki.
Kasunyatane yaiku masarakat umume ora setuju karo whitening kulit amarga ana kemungkinan reaksi sing ala. Penjelasan utama masalah iki yaiku pabrike nggunakake bahan sing mbebayani, bisa ngasilake dhuwit. Amarga konsumen dadi luwih ngerti, tren mbebayani iki saiki saya ganti.
Kaya sing sampeyan ngerteni ing ndhuwur, ana bahan alami sing aman sing bisa nggawe kulit sampeyan luwih cerah lan sehat. Sampeyan mung kudu golek produk kasebut ing antarane produk sing sampeyan bakal tuku. Sadurunge tuku, coba riset babagan bahan liyane sing durung kasebut ing kene.
Cookie sing dibutuhake pancen penting banget kanggo operasi situs web sing normal. Kategori iki mung ngemot cookie sing njamin fungsi dhasar lan fitur keamanan situs web. Cookie iki ora nyimpen informasi pribadi.


Wektu kiriman: Sep-22-2020